Conferinta Regionala dedicata diagnosticului precoce al cancerului bronhopulmonar

Specialistii in diagnosticarea si tratarea cancerului bronhopulmonar se reunesc pe 18 septembrie la Craiova, in cadrul unei conferinte regionale. Organizata de compania de comunicare medicala Houston NPA, alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Conferinta Regionala dedicata diagnosticului precoce al cancerului bronhopulmonar va avea loc in cladirea UMF Craiova, intre orele 13-20.

Obiectivul evenimentului il reprezinta furnizarea de informatii specializate in vederea depistarii precoce a cancerului bronhopulmonar care, de cele mai multe ori, este descoperit in stadii depasite din punct de vedere terapeutic. In Romania, peste 33.000 de persoane mor anual de cancer pulmonar.

‘Pe masa de operatie ajung din ce in ce mai multi pacienti cu tumori pulmonare de foarte mari dimensiuni. Medicii de familie trebuie sa fie atenti la factorii de risc si sa trimita pacientul cat mai din timp la pneumolog si la investigatii suplimentare, mai ales daca pacientul acuza tuse persistenta, oboseala, dureri in piept, alterarea starii generale sau a avut infectii respiratorii recurente’, a declarat sef lucr. dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracica din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, initiatorul si coordonatorul stiintific al acestei manifestari.

Una dintre caracteristicile principale ale manifestarii este interdisciplinaritatea, programul (creditat cu puncte EMC si EFC) adresandu-se medicilor cu specialitatile: chirurgie toracica, pneumologie, oncologie, medicina de familie, medicina interna, anatomie patologica, radiologie-imagistica, radioterapie, expertiza medicala a capacitatii de munca, medicina nucleara, ATI etc, dar ?i asistentilor medicali. Invitatii de onoare ai evenimentului sunt prof. univ. dr. Ioan Cordos, manager Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ Bucuresti si presedinte al Comisiei de chirurgie toracica din Ministerul Sanatatii si dr. Dorin Vancea, presedinte al Sectiunii de Cancer Bronhopulmonar a Societatii Romane de Pneumologie.

Pentru detalii si inscriere la eveniment puteti contacta reprezentantii companiei Houston NPA: Dana Dumitru – Manager Proiect, 0729.144.261, dana.dumitru@houston.ro.

Stire de Alexandra Manaila

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *