INSP Proiect Orchestra

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) participă din partea României la proiectul ORCHESTRA “Conectarea cohortelor europene pentru creşterea răspunsului comun și eficient la pandemia SARSCoV-2”. Acesta este un proiect internațional de cercetare ale cărui rezultate vizează combaterea pandemiei COVID-19, este condus de Universitatea din Verona, Italia, implică 26 de parteneri din 15 țări și este finantat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene Orizont 2020 în cadrul Planului de acțiune ERAvsCORONA. Informații detaliate despre proiect se pot găsi la adresa: https://orchestra-cohort.eu/

Deși în prezent sunt disponibile vaccinuri și metode de preventie, pandemia de COVID-19 continuă să aibă efecte semnificative asupra stării de sănătate, a calității vieții și a muncii personalului medical. Pentru a înțelege modul în care măsurile de prevenire și control a infecției la locurile de muncă au influențat sănătatea personalului din sistemul medical, în cadrul proiectului ORCHESTRA institutul va urmari o cohorta de peste 1000 de participanți, pe parcursul a 12 luni, prin intermediul unui chestionar online, elaborat de către echipa proiectului, utilizând platforma SurveyMonkey®. Rezultatele ne vor permite să obținem o imagine a factorilor de risc pentru sănătatea și securitatea lucrătorilor din domeniul sănătății în timpul pandemiei și felul în care măsurile de protecție pot fi mai bine adaptate.

Cunoscând rolul major pe care Colegiul Medicilor din România l-a avut în combaterea pandemiei COVID-19 precum și interesul crescut față de cercetarea medicală vă rugăm să ne sprijiniți în acest proiect prin distribuirea unei invitații de participare (document anexat) la adresele de email ale membrilor societății.

Invitația de participare conține un weblink către chestionarul online. Chestionarul cuprinde întrebări cu răspuns la alegere și poate fi completat în 10-15 minute. Participarea este absolut voluntară. Nu vom colecta date sensibile (de exemplu: nume, prenume, CNP-ul sau data nașterii). Răspunsurile la chestionar vor fi utilizate doar în scopuri de cercetare și vor fi stocate în condiții de siguranță, cu acces restricționat. Protocolul proiectului și chestionarul au fost avizate favorabil de către Comisia de Etică a Cercetării din INSP.

Pentru orice alte informații privind proiectul puteți contacta responsabilul științific al proiectului, dr. Dana Mateș, dana.mates@insp.gov.ro și resposabilul IT, analist Cătălin Staicu, catalin.staicu@insp.gov.ro

General_mesaj invitatie weblink (1)

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *